DølaJazz – Lillehammer Jazzfestival Vold & Virud

Vold & Virud er viden kjent for sine plater og turneer med tolkninger av Dylan på norsk. Legender som har banet vei og ryddet ny mark der andre har kunnet gå, så og høste. Vold har vært den nyskapende poeten og diktenes forkjemper. Kåre Virud er selve pioneren innen norsk blues og foregangsmannen for bluestekster på norsk.

Til årets Dølajazz har de med seg konsertforestillingen «Tolv blå», hvor de tonesetter 300 år med sentrale norske dikt. Men, Tolv blå – hva betyr det? Det betyr: Tolv diktere i blått, norske diktere, i afroamerikanske blåtoner, fremført av Jan Erik Vold & Kåre Virud, som i over førti år samlet seg om trubaduren Bob Dylan – nå går Vold & Virud til hjemlig mark og tar for seg dikt fra Petter Dass til i dag.

– Vi skritter gjennom århundrene og begynner med han som var predikant på 1600-tallet, koblet til jazzlåta «The Preacher» av Horace Silver, og dermed var utgangspunktet gitt: Vi gjør gospel av Petter Dass, og i fortsettelsen følger Johan Herman Wessel fra 1700-tallet, Henrik Wergeland og Henrik Ibsen fra 1800-tallet, fram til Herman Wildenvey, Rolf Jacobsen og de andre moderne – til sammen et 300-års album med levende, norsk poesi, forteller Vold og Virud om det nye samarbeidet.

VOLD & VIRUD:

Jan Erik Vold – vokal

Kåre Virud – gitar/vokal

Baard Slagsvold – vokal/Wurlitzer/bass

Stig Sjøstrøm – trommer

«Når Kåre Virud omsider slipper til ved mikrofonen er det magisk. Inger Hagerups «Døden forteller om sin plan for byen Venedig» er hypnotisk sterk. Virud med stemmen dypt i registeret, nesten så han minner litt om Arild Nyquist.»

Geir Rakvaag, Dagsavisen

Billetter:

https://www.ticketmaster.no/event/724107

 

DATO 20. okt

KLOKKEN: 21:00

PRIS: https://www.ticketmaster.no/event/724107

    Påmeldingsskjema