Håkon Høye & The Honey Tones på Eftasbluesen

Høsten 2019 slapp Håkon Høye (aka The Hawk) albumet ”Nights At The Surf Motel”.
Dette er oppfølgeren til ”Bout Time” som kom ut i 2013. Albumet ble nominert til Spellemannprisen i 2019.
Bluesen er fortsatt grunnmuren i lydbildet, men låtene er mer i fokus på hans siste utgivelse. ”Nights At The Surf Motel” er et variert album som spenner fra bluesy americana i ”Stay Awhile” til sexy sump groove i ”Time Will Tell”.
Musikken er smidd over klassisk blues, rock ’n’ roll og americana, mens tekstene har fokus i samtiden. Låtene på hans siste album er skrevet i samarbeid med William ”Bill” Troiani. Et samarbeid som i tillegg til to Spellemannpriser (Billy T Band) har resultert i flere finaleplasseringer i International Songwriting Contest i Nashville (2. plass i blueskategorien for låta ”Blow My Cover” i 2013).
Albumet er spilt inn i Kitchen Studio, men pålegg er gjort på flere ulike lokasjoner.
Et av dem er Greasland Studio i San Jose, California hvor Christoffer ”Kid” Andersen har lagt på kor på 3 låter. På to av dem gjester Sons Of The Soul Revivers. De legger til et varmt og nesten sakralt element til lydbildet på et album hvor de fleste låtene er strippet ned til bass, trommer og gitar.
” A dash of soul, a pinch of gospel, a spoonful of blues andpint of good ol’ Rock ‘n’ Roll”.
På konsert har han til vanlig med seg sitt faste band ” The HoneyTones” som i tillegg til Håkon Høye (gitar og vokal) består av Kasper Værnes (saksofon), Per Tobro (bass) og Vetle Larsen (trommer). Sammen serverer de fra scenen en velsmakende gumbo av blues, soul, americana og garage-rock.
Utover sitt arbeid med Billy T Band har Håkon vært aktiv på norske og utenlandske konsertscener siden midten av 1990-tallet. Han har deltatt på bl.a. Louisiana Red’s ”Back To The Black Bayou” som var nominert til to Blues Awards (Bluesens Grammy) i Memphis i 2010.
Håkon var også aktiv i miljøet rundt den nå nedlagte klubben ”Muddy Waters” i Oslo tidlig på 2000-tallet og har siden den gang spilt med en rekke kjente artister i inn- og utland.

Dagens besetning:
Håkon Høye, vokal og gitar
Kasper Værnes, saksofon
Morten Nord, bass
Svein Åge Lade Lillehamre, trommer

Billetter kr. 300,00
Forhåndsbestilling:
post@lillehammermikrobryggeri.no/ 95019108
Messenger til Lillehammer Mikrobryggeri

DATO 26. feb

KLOKKEN: 15:00

PRIS: 300

    Påmeldingsskjema