Olav Slagsvold Trio – Dølajazzen – Lillehammer Jazzfestival

Se også DølaJazz Lillehammer Jazzfestival https://dolajazz.no/events/olav-slagsvold-trio/

Olav Slagsvold er saxofonist og klarinettist med bakgrunn fra Jazzlinja NTNU, nå bosatt i Hamar. Tidligere har Olav jobbet «overalt» i musikkmiljøet på Østlandet, og er kjent som bandleder både for storband og mindre grupper. I 2019 startet han sin egen trio med Saksofon, Trommer og Bass. Trioen ble startet på bakgrunn av et ønske (etter flere år som freelancer) om å spille i et mer nedstrippet og spontant format. Inspirasjonen kommer fra den amerikanskje jazzscenen på 40-50-tallet og de store jazz-improvisatorene krydret med litt egne komposisjoner. Nysgjerrighet, energi og spontanitet er viktige stikkord. En trio uten akkorder gir fleksibilitet formmessig og harmonisk, men også muligheten til å hente inn artister for å utfylle lydbildet. På dølajazz i år har Trioen invitert med seg gitaristen Sindri Màr Eydal Fridriksson.

Sindri er bosatt i Porsgrunn og har også bakgrunn fra jazzlinja ved NTNU. Han har blant annet studert og praktisert 40-60-talls jazz i tillegg til funk og fusion. Til daglig jobber han som musikkpedagog, men har noen faste utøvende prosjekter, blant annet jobbes det med en gitartrio sammen med Håkon Bjørgo og Frederik Villmow.

Bassist Andreas Hamre har sin bakgrunn fra Jazzlinja i Trondheim og er nå bosatt på Lillehammer hvor han i tillegg til å spille i forskjellige band og prosjekter komponerer filmmusikk.

Trommeslager Mats Fjeld Lillehaug er freelance trommeslager bosatt i Hamar. Han spiller fast i blant annet MEER, Feenix Foundation, Briskebyen Lyttemannslag og Olav Slagsvold trio. I tillegg er han bandpedagog på Hamar kulturskole, samt lektor i slagverk på musikklinja på Stange vgs. Mats har medvirket på flere DKS- produksjoner, studioinnspillinger og teateroppsetninger.

DATO 21. okt

KLOKKEN: 21:00

PRIS: https://www.gdbillett.no/ai.aspx?id=572

    Påmeldingsskjema