Reidar Larsen med band på Eftasbluesen

Reidar Larsen ble født i Oslo i 1955, flyttet til Stavanger 5 år gammel og har bodd der siden.
I mer enn 45 år har han stått på eller rettere sagt sittet på scenen.

Som sønn av en pianobygger/-tekniker/-stemmer var det vel nærmest naturlig å ta pianotimer fra ca. 7 års alderen. Dette la fundamentet for å bli med på banddannelse på ungdomsskolen omkring 1968, og første «offisielle» spillejobb i Stavanger 17. mai 1970.
På denne tiden ble også en særlig interesse for bluestradisjonen vekket, først gjennom engelske bluesbaserte band, og etterhvert gjennom anskaffelsen av «svarte amerikanske» plateutgivelser.

Deretter fulgte diverse band innen både pop, rock og dansemusikk, og perioder som både halv- og helprofesjonell musiker. For eksempel ble året 1974 preget av første plateinnspilling med pop- og dansebandet Staccato, samt medvirkning til oppstarten av Stavangerensemblet.

Han debuterte på plate under eget navn i 1982 med albumet «I’m A Bluesman», og senere har det kommet 15 egne albumutgivelser, hvorav Reidar har solgt til gullplate for to av dem.

Larsen har de senere årene utgitt to norskspråklige album, «Kom inn te oss» og «Blåtoner fra bakrommet», for førstnevnte fikk han Spellemannsprisen i 2009 i klassen BLUES.

Låter som «Christina», «Robbery» og nettopp «I’m A Bluesman» er blant de mest kjente.

Besetning:
Reidar Larsen – piano/vokal
Arne Skage – gitarer
Bill Troiani – bass
Arne Skognes – trommer

Billetter kr. 300,00
Forhåndsbestilling:
post@lillehammermikrobryggeri.no/ 95019108
Messenger til Lillehammer Mikrobryggeri

 

 

 

DATO 03. jul

KLOKKEN: 15:00

PRIS: 300

    Påmeldingsskjema