Rita Engedalen med band på Eftasbluesen

Billetter kr. 300,00
Forhåndsbestilling:
post@lillehammerbryggeri.no
Mob 95019108
Messenger/melding til Lillehammer Mikrobryggeri
Norges bluesdronning Rita Engedalen gjester scena i Lillehammer Mikrobryggeri lørdag 24. september kl. 1500.
Konsertens dyktige besetning er:
Rita Engedalen – akk gitar / vokal
Morten Omlid – akk. / el. gitar / vokal
Bård Gunnar Moe – bass
Eivind Kløverød – trommer / vokal
Rita er tilbake med nytt album som gir oss en blanding av høy gåsehudfaktor og smittende rockefot.
Det nye albumet «Sun Will Come» slippes i forbindelse med Ritas konsert under årets Notodden Blues Festival. Låtmaterialet er selvskrevne sanger som hun framfører på en særegen og personlig måte. Hun beskrives ofte som en artist med unik tilstedeværelse, og som treffer mange rett i sjela med sine ærlige tekster, sterke melodier og kraftfulle og følsomme stemme”.
«Sun Will Come» er en sterk bluesplate med et enda bredere musikalsk spekter enn tidligere utgivelser. Den spenner over Sør-statenes blues-landskaper med spesiell forkjærlighet for den rytmiske Hill Country Bluesen, gospel, Roots, Folk Music, drivende rock til vare akustiske uttrykk.
Plata inneholder samfunnsaktuelle og personlige tekster, og første kuttet «Lets Go Down And Pray» fremføres akustisk av gitarist Morten Omlid og Rita Engedalen. Sammen skaper de magi og assosiasjoner til folkemusikk, samtidig som de er klart innenfor bluesbegrepet. Låta «Sun Will Come» bringer oss helt tilbake til den opprinnelige bluesen, igjen akustisk.
I «Sunshine Devil» møter vi den rå og rocka Rita med fullt trøkk og med et band som publikum har lært at får opp temperaturen på alle live-konserter. Ritas Engedalens sterkt personlige låt «I´m Changed» løftes til nye høyder i en nyinnspilling med Nils Petter Molvær på trompet.
Denne gang er det også funnet plass til en coverlåt der Engedalen tolker Jessie Mae Hemphills «Black Cat Bone». På sin første pilegrimsferd til Mississippi traff Rita denne Hill-Countryblueslegenden som er et av hennes store forbilder. Det oppsto en naturlig kjemi mellom de to bluesutøverene, og de utviklet et nært vennskap. Med på denne låten har Rita fått med seg Mattis Kleppen og Daniel Eriksen som begge er kjente for sitt unike utrykk i folkemusikken og i bluesen.
Albumet bærer preg av et band som har spilt lenge sammen, med dyktige drypp av gjestemusikere som gir albumet nye farger.
Medvirkende på plata er, foruten Engedalen selv på sang og akustisk gitar, Morten Omlid (akustisk og elektrisk gitar) Eskil Aasland (trommer og perkusjon), Bård Gunnar Moe (bass), Margit Bakken (kor) Tuva Syvertsen (kor), Kari Gjærum (kor), Nils Petter Molvær, Olaf Olsen, Jostein Forsberg, Espen Fjelle, Mattis Kleppen, Halvor Halvorsen og Daniel Eriksen. Albumet er mikset av Christian Engfelt. Tekniker er Halvor Halvorsen og Bård Gunnar Moe.
Rita har med seg en av Norges dyktigste bluesgitarister Morten Omlid fra Notodden som har spilt på alle hennes tidligere utgivelser.
De har samarbeidet i mange ulike prosjekter i en årrekke. Disse to eminente utøverne fremfører et stort spekter av amerikansk roots musikk, med hovedvekt på blues og med spesiell forkjærlighet for den rytmiske Hill Country Bluesen.
Sammen med Eskil Aasland på trommer og Bård Gunnar Moe på bass setter de folk i den rette stemningen i en blanding av høy gåsehudfaktor og smittende rockefot på det nye albumet «Sun Will Come» som er Engedalen sitt sjuende album.
Alle låter er spilt inn i Juke Joint studio på Notodden, men den nye versjonen «Colors In Rain» er spilt inn i Studio Paradiso i Oslo, og er en acapella med folkemusikeren Tuva Syvertsen og Margit Bakken fra Damer i Blues. Det er en hyllest til noen av de viktige kvinnelige blues forkjemperne som Billie Holiday og Ma Rainey.
Albumet «Sun will Come» er Ritas syvende album, og er produsert av bluesdronningen selv, sammen med medprodusent Bård Gunnar Moe. Albumet er utgitt av Bluestown Records på Notodden.
Mer om Rita Engedalen:
Rita Engedalen er en av de mest profilsterke kvinnelige bluesartistene i Europa.
Hun har den siste tiden konsentrert seg om det viktige og populære prosjektet Damer I Blues, men nå retter Rita fokuset mot solokarrieren og sitt nye album «Sun Will Come».
Rita Engedalen debuterte som bluesartist på plate i 2004 med albumet «Hear My Song».
Hun har spilt inn seks album under eget navn og har en bemerkelsesverdig og prisvinnende karriere. Hun fikk Spellemannsprisen for albumet «Heaven Ain’t Ready For Me Yet» i 2006, og fikk Notodden Blues Festivals Bluespris i 2010.
I 2010 ble hun også beæret med Rolf Gamleng-prisen av Fond for utøvende kunstnere.
Rita Engedalen har et internasjonalt publikum, og vant den europeiske blueskonkurransen European Blues Challenge i Berlin i 2012.
Engedalen er også en av få norske artister som har headlinet en bluesfestival i Mississippi. Det skjedde i2016 på «Sunflower River Blues & Gospel Festival» i Clarksdale.
Rita og hennes musikere tar oss med på en musikalsk rundreise i de amerikanske sørstatene som går utenfor de travle motorveiene. Hun drar oss med på landeveier i områder som Appalachene og Mississippi Delta, med det spennende Hill Country-området i Mississippi som det naturlige musikalske hjemstedet.
https://ritaengedalen.com/
BIOGRAFI
Rita Engedalen
Norges definitive Blues Queen!
Hun er en bluesartist extraordinaire skaper og hun fremfører sin egen musikk og er helt ekte.
Rita er en genuin artist med et veldig originalt og naturlig uttrykk, inspirert av rå Mississippi Blues og et bredt spekter av amerikansk rootsmusikk.
En helt ærlig musiker, og på grunn av det fikk hun respekt og beundring på sine turer til Mississippi fra kjente Mississippianere som Big Jack Johnson,
Super Chikan og den legendariske Jessie Mae Hemphill. Jessie Mae ble snart veldig imponert over Ritas naturlige talent og de utviklet raskt et godt vennskap.
Rita Engedalen har vunnet den norske Grammy-prisen for albumet Heaven Ain’t Ready for Me Yet og hun har en rekke norske Grammy-nominasjoner for tidligere innspillinger.
Flotte album som demonstrerer Ritas unike talent i et bredt spekter.
Kombinasjonen av naturlig talent, en vakker stemme, solide sangskrivingsevner, original musikk og hennes fremragende musikere gjør Ritas liveshow til en fantastisk opplevelse.
Rita er en fullspekterartist, både på CD og som live-artist.
I 2010 var Rita Engedalen mottaker av Notodden Blues Festivals prestisjetunge årlige Blues Award.
Samme år mottok Rita også den prestisjetunge «Gammlengprisen» tildelt av Fondet for utøvende kunstnere i Norge.
I 2011 ble Rita Engedalen, som historiens 3 kvinne, tildelt «Kongsberg City of Merit» av Kongsberg Jazzfestival.
Og i 2012 tok Engedalen og hennes band topp utmerkelser i den årlige European Blues Challenge i Berlin.
For sine musikalske prestasjoner og store engasjement har Rita Engedalen mottatt mange prestisjetunge priser:
Vinner av European Blues Challenge (2012)
Foto: Roald Jungård
Priser
Norsk Grammy for bluesalbumet «Heaven ain’t ready for me yet» i 2006.
Bluesprisen fra Notodden Bluesfestival (2010)
The Rolf Gammleng Price (2010)
Kongsberg bys æresmedalje (2011)
Buskerud fylkeskommunes kunstnerpris (2012)
Vinner av European Blues Challenge (2012)
Blues Walk of Fame / Notodden Bluesfestival (2016)

DATO 24. sep

KLOKKEN: 15:00

PRIS: 300

    Påmeldingsskjema