UTSOLGT!! Georg «Jojje» Wadenius og Staffan William-Olsson på Fredagsjazzen

Georg ‘Jojje’ Wadenius – en ekte gitarhelt.

Som «alle» i svensk musikkliv, så har også Staffan William-Olsson vært en stor beundrer av Wadenius helt siden hans store internasjonale gjennombrudd med Blood Sweat & Tears tidlig på 70-tallet. Wadenius´ solo på Herbie Hancocks legendariske låt «Maiden Voyage» på albumet «New Blood» satte uutslettelige spor hos den unge og håpefulle gitaristen William-Olsson i Göteborg og nå, 51 år etter utgivelsen, fikk han endelig en drøm oppfylt: de to spilte sjølsagt «Maiden Voyage» sammen for første gang.

 

Staffan William-Olsson – en strålende gitarist – og beundrer.

Det tilfeldige møtet på Gardermoen fikk handlingskraftige William-Olsson til å sette sammen et band på rekordtid og bedre tenkt enn å spørre trommeslager Andreas Bye og fem strengs elbassist Jens Fossum om å bli med til bords, er vel nesten ikke mulig verken å se eller høre for seg. Du verden som det funka både kollektivt og solistisk og som svette Bye sa etterpå: bedre start på høstsesongen kunne jeg ikke fått.

Wadenius har åpenbart betydd mye for William-Olsson og blidere beundrer er det ikke ofte man ser. Ikke bare har William-Olsson latt seg inspirere av Wadenius´gitarspill, men han scatter som «far» også og til og med munnbevegelsene når det tar av har likhetspunkter. Han har heller ikke det minste problem med å innrømme det: jeg har stjålet licks fra deg og ikke minst når det gjelder måten å kompe på, har jeg henta mye, sa William-Olsson fra scenekanten.

Med et repertoar i stor grad bestående av låter skrevet av de to gitørene – inkludert Wadenius som vokalist fra sitt eget barnemusikkunivers «Kalles Klätterträd», pluss nevnte Hancock-låt og Paul Desmond-klassikeren «Take Five» med George Benson-inspirasjon, blei vi servert to sett med bakgrunn i én relativt kort øvelse – vi snakker proffer her – i et slags fusion-, prog-, jazzrock-landskap der alle fire stortrivdes og publikum med dem. Andreas Bye og Jens Fossum er så avgjort et komp å gå i striden med – du verden som det groover av de to.

En fullsatt Herr Nilsen med et publikum som åpenbart satte pris på dette møtet, hadde altså kjent sin besøkelsestid. De «visste» at her var det noe spesielt på gang og det var det da også. Då kör vi da, sa Staffan William-Olsson før de etter knappe to timer gikk tom for åttendedeler. Det er å håpe at de fire finner mange flere åttendedeler i tida som kommer – dette er nemlig et band og en musikk som mange bør få oppleve på klubber og festivaler – på begge sider av Kjølen.

Tror Lillehammer-publikum blir like begeistret, og sjelden har et bandnavn passa bedre: Wow!

 

Billetter kr. 300,00

Forhåndsbestilling billetter skjer via:
post@lillehammermikrobryggeri.no
Messenger/melding til Lillehammer Mikrobryggeri

Via nettsiden www.lillehammermikrobryggeri.no

Spørsmål og henvendelser kan også skje til mob 95019108

 

DATO 01. mar

KLOKKEN: 20:00

PRIS: 300

    Påmeldingsskjema